arrow_drop_up arrow_drop_down
Nieuwemaan in Steenbok
8 januari 2021 
in Maan

Nieuwemaan in Steenbok

Op 13 januari staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Steenbok. Deze nieuwemaan zorgt voor focus. De ambitieuze inslag in combinatie met de volharding van een Steenbok, helpen jou bij het stellen van lange termijn doelen.

Eigenschappen van een Steenbok

Een Steenbok heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een Steenbok is ambitieus en gedreven

Vooruitkomen, dingen bereiken en successen boeken. Dit zijn de hoofddoelen in het leven van een Steenbok. Hier is het teken ook heel volhardend in. Opgeven komt niet in het woordenboek van een Steenbok voor. Desnoods begint een Steenbok opnieuw, maar hoe dan ook komt het af.

2). Een Steenbok is praktisch

Kenmerkend voor een Steenbok is de praktische instelling. Met beide voeten op de grond doet een Steenbok wat er gedaan moet worden. “Niet lullen maar poetsen” zouden ze in Rotterdam zeggen.

3). Een Steenbok heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel

Een Steenbok neemt zijn verantwoordelijkheid. Geen zin is geen reden om iets niet te doen. Niet voor niets is een Steenbok een zeer harde én ijverige werker.


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Steenbok 

I FEEL SUCCESSFUL WITH MY LIFE RIGHT NOW, EVEN AS I WORK TOWARD MY FUTURE SUCCESS


Focus tijdens nieuwemaan in Steenbok

Vraag jezelf deze nieuwemaan af waar jij over 1, 3, 5 of 10 jaar wilt staan. Waar wil je naar toe groeien?


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

13 januari: nieuwemaan
20 januari: eerste kwartier
28 januari: vollemaan
04 februari: laatste kwartier


Meer ontdekken?

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over de werking van de maan, het dierenriemteken Steenbok en een passend nieuwemaanritueel. Ook ontvang je een maanplanner als fijne gids gedurende de maand. Last but not least stuur ik jou tijdens de belangrijkste maanfasen een reminder in je mailbox met meer tips en adviezen. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen

Cookies🍪