Nieuwemaan in Weegschaal
22 september 2021 
in Maan
3 min. leestijd

Nieuwemaan in Weegschaal

Op woensdag 6 oktober staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Weegschaal. Een mooi moment om evenwicht in je leven aan te brengen.

Eigenschappen van Weegschaal

Dierenriemteken Weegschaal heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een Weegschaal maakt het graag iedereen naar de zin

Pais en vree, een uitdrukking die een Weegschaal op het lijf geschreven is. Als ware vredesstichter doet een Weegschaal er alles aan om iedereen tevreden te stellen. Tegenstrijdig genoeg zorgt juist deze eigenschap voor innerlijke onvrede. Want het is haast onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Vandaar dat een Weegschaal te leren heeft goed te luisteren naar de eigen behoeften.

2). Een Weegschaal houdt van praten

Een Weegschaal is een enorme kletskous. Door zijn nieuwsgierige en leergierige aanleg weet het teken van veel zaken af en daar kan het teken úúúúren over kletsen. Mind you als je met een Weegschaal (bij het koffiezetapparaat) voor een kopje koffie afspreekt. Dit worden er al snel twee, drie of misschien zelfs wel vier!

3). Een Weegschaal is een goed bemiddelaar 

Een Weegschaal heeft hoor en wederhoor hoog in het vaandel staan. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat in de grootste conflicten een compromis kan worden gevonden. Want doordat een Weegschaal situaties van meerdere kanten bekijkt, wordt er vaak een oplossing gevonden waarin alle partijen zich kunnen vinden.


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Weegschaal.

“I am perfectly balanced”


Mooie les tijdens nieuwemaan in Weegschaal

De gedachte is al snel dat dierenriemteken Weegschaal zoekt naar balans, maar eigenlijk zoekt de Weegschaal eerder naar de oorzaak van disbalans. Want juist het oplossen van deze disbalans zorgt ervoor dat er harmonie kan ontstaan. Wil je een betere werk-privé balans? Ben je op zoek naar een goede balans tussen activiteit en ontspanning? Of wil je jouw lichaam, ziel en geest met elkaar in balans brengen? Vraag je dan af wat op dit moment voor disharmonie zorgt. Het antwoord zal je vast en zeker helpen de juiste balans te vinden.


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

06 oktober: nieuwemaan
13 oktober: eerste kwartier
20 oktober: vollemaan
28 oktober: laatste kwartier

Nieuwemaan in Weegschaal maankalender

Meer ontdekken?

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over dierenriemteken Weegschaal, een passend nieuwemaanritueel en manifestatietips. Tijdens vollemaan ontvang je bovendien een speciaal afgestemde meditatie. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down