Nieuwemaan in Tweelingen
01 juni 2021 
in Maan
3 min. leestijd

Nieuwemaan in Tweelingen

Op donderdag 10 juni staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Tweelingen. Een mooi moment om stil te staan bij jouw communicatieskills. Elk dierenriemteken heeft zo zijn eigenschappen en ik vind die van Tweelingen het meest makkelijk te onthouden. Tweelingen is namelijk altijd in gezelschap en kan daardoor zijn kennis delen en met een ander communiceren.

Eigenschappen van Tweelingen

Dierenriemteken Tweelingen heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Tweelingen zijn goede observators

De grootste kracht van Tweelingen is hun sterke observatievermogen. Ze horen, zien en voelen heel sterk aan wat er speelt in de wereld. Vanwege hun goede contactuele eigenschappen vinden ze gemakkelijk bondgenoten om hun mening kracht bij te zetten. En die mening verkondigen ze maar wat graag. Zelden houdt Tweelingen zijn mond stil, ook over zaken die misschien onbesproken willen blijven.

2). Tweelingen zijn zeer onafhankelijk

Door hun sociale karakter zou je het niet verwachten, maar eigenlijk hebben Tweelingen een enorme behoefte aan vrijheid. Ze laten zich niets wijsmaken en gaan liever zelf op onderzoek uit. Dit maakt ook dat keuzes maken lastig is. Het teken wil eerst alle opties onderzocht hebben. Leg Tweelingen daarom niet aan iets vast, want ze doen er alles aan om een sleur te vermijden.

3). Tweelingen hebben een drukke geest

De geest van Tweelingen staat nooit stil. Of het nu gaat om studeren, schrijven, data verzamelen of een gesprek met iemand; er is altijd wel iets waarmee de geest geprikkeld wordt. Dat komt ook doordat Tweelingen van nature uit erg nieuwsgierig is en praktisch alles wil weten. 

 Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Tweelingen.

“I honor the power of my words and use them wisely”Mooie les tijdens nieuwemaan in Tweelingen

Misschien sta je er niet bij stil, maar communicatie kent vele vormen. En het bijzondere hiervan is dat tijdens het communiceren jouw woorden van minst belang zijn. Je intonatie en lichaamshouding zeggen namelijk veel meer over jouw boodschap. Kijk maar eens heel vrolijk en zeg dan met een piepstem dat je heel boos bent. Niemand die jou hierbij serieus neemt. Volgens onderzoekster Amy Cuddy roep je met bepaalde powerposes zelfs succes over je af. Kijk dit filmpje maar eens.

Vaak gaat bij een presentatie de aandacht al snel uit naar visuele middelen als een fancy opgemaakte powerpoint of de ambiance van de ruimte waarin de presentatie wordt gegeven. Maar jouw presentatie valt of staat eerder bij jouw houding. Iets om over na te denken!Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

10 juni: nieuwemaan
18 juni: eerste kwartier
24 juni: vollemaan
01 juli: laatste kwartier

Maankalender nieuwemaan in TweelingenMeer ontdekken?

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over dierenriemteken Tweelingen, een passend nieuwemaanritueel en manifestatietips. Tijdens vollemaan ontvang je bovendien een speciaal afgestemde meditatie. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down