Nieuwemaan in Schorpioen
03 november 2021 
in Maan
2 min. leestijd

Nieuwemaan in Schorpioen

Op donderdag 4 november staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Schorpioen. Hiermee breekt een periode van transformatie aan. 

Eigenschappen van Schorpioen

Dierenriemteken Schorpioen heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een Schorpioen kan venijnig prikken

Een Schorpioen weet anderen tot diep in hun ziel te raken. Het teken graaft net zo lang door tot de kern is geraakt. En dat is meestal een plek die pijn doet. Daarom wordt een Schorpioen niet door iedereen met open armen ontvangen. Toch is het aan te raden deze eigenschap als een kwaliteit te gaan waarderen. Want doordat een Schorpioen laat zien waar de pijn werkelijk zit, is ware transformatie mogelijk.

2). Spiritualiteit en een Schorpioen gaan hand in hand

Doordat een Schorpioen al snel de aandacht verlegt naar de schaduwkanten van het leven is het teken in staat dingen te zien die anderen ontgaan. Vandaar dat een Schorpioen het meest spirituele teken van de dierenriem wordt genoemd. Bijzonder weetje! De maand november, en dan met name 11 november, wordt binnen numerologie gezien als dé periode om te manifesteren. Dat komt doordat de dubbele enen een toegang vormen naar een nieuw begin. Lees hier meer over de bijzondere kracht van 11/11.

3). Een Schorpioen is een ware verleider 

De doordringende blik en sensuele aard maken van een Schorpioen een ware verleider. De charmes zijn maar moeilijk te weerstaan. Het teken weet dankzij deze eigenschappen dingen voor elkaar te krijgen wat een ander in zijn stoutste dromen niet had kunnen bedenken.


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Schorpioen.

“I allow my inner guidance to access my deepest wisdom”


Mooie les tijdens nieuwemaan in Schorpioen

Volgens wetenschap en kwantumfysica zijn bewustzijn en materie geen gescheiden gebieden van elkaar. De inzichten uit talloze studies laten zien dat alles energie is en dat wat zich in het leven op persoonlijk vlak aandient een direct gevolg is van gedachten, gevoelens en acties. Kortom; bij alles wat je denkt en doet trek je een magnetisch energieveld aan. En dat maakt magie net zo echt als energie.


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

04 november: nieuwemaan
11 november: eerste kwartier
19 november: vollemaan
27 november: laatste kwartier

Meer ontdekken?

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over dierenriemteken Weegschaal, een passend nieuwemaanritueel en manifestatietips. Tijdens vollemaan ontvang je bovendien een speciaal afgestemde meditatie. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down