Nieuwemaan in Ram
08 april 2021 
in Maan
3 min. leestijd

Nieuwemaan in Ram

Op maandag 12 april staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Ram. En met Ram breekt er een geheel nieuwe periode aan. Ram is namelijk het eerste astrologische dierenriemteken. Dit kan ervoor zorgen dat jouw vuurtje lekker wordt opgestookt. Niet voor niets is Ram ook een zeer vurig teken! 

Eigenschappen van Ram

Dierenriemteken Ram heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een ram heeft uitdaging nodig

Dierenriemteken Ram wordt geregeerd door planeet Mars. En dit is te merken! Heel vurig weet een Ram wat hij wil en hij laat zich door niets of niemand tegen houden. Zeg daarom ook niet tegen een Ram dat iets niet kan, want hij zal er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen. En alles wat niet mag, wil een Ram juist wel. Hierdoor verloopt het leven van een Ram hobbelig, maar bijzonder genoeg kan een Ram niet zonder uitdaging. Want juist de uitdaging zorgt ervoor dat het innerlijk vuur blijft branden.

2). Een Ram is ongeduldig 

Misschien heeft het wel te maken doordat de Ram het eerste teken van de dierenriem is. Als haantje de voorste is een Ram namelijk overal als eerste bij. Geduldig wachten? Niets voor een Ram. Hij gaat meteen op zijn doel af. “Actie in de taxi” is dan ook het motto van een Ram.

3). Een Ram houdt van risico’s

Ram is één van de moedigste tekens van de dierenriem. Misschien wel een tikkeltje onbewust. Want een Ram doet eerst en denkt dan pas na. Gevaren ziet een Ram niet. Zodra een twinkeling in de ogen van een Ram verschijnt gaat het voor iets of iemand door het vuur. Dit maakt dat een Ram ook uitstekend onder grote druk kan presteren.


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Ram.

I DON’T RISE FROM ASHES. I AM THE FIRE WHO MAKES THEM.


Reflectievraag tijdens nieuwemaan in Ram

Wanneer nam je voor het laatst een risico en wat leverde jou dit op? Door uit je comfortzone te stappen sla je een weg in waarvan je van tevoren geen idee hebt hoe het zal uitpakken. Toch levert zo’n risicovol moment veel op. Je zal groeien, een ervaring rijker worden en belangrijke lessen leren. Reflecteer maar eens terug op zo’n moment en ga eens na wat jou dit heeft opgeleverd.


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

12 april: nieuwemaan
20 april: eerste kwartier
27 april: vollemaan
03 mei: laatste kwartier

Nieuwemaan in Ram - Maankalender


Meer ontdekken?

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over de werking van de maan, het dierenriemteken Ram en een passend nieuwemaanritueel. Ook ontvang je een maanplanner als fijne gids gedurende de maand. Last but not least stuur ik jou tijdens de belangrijkste maanfasen een reminder in je mailbox met meer tips en adviezen. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down