Nieuwemaan in Maagd
28 augustus 2021 
in Maan
3 min. leestijd

Nieuwemaan in Maagd

 Op dinsdag 7 september staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Maagd. Dit moment valt vaak na de (zomer)vakantie en is ideaal om te plannen en te (re)organiseren.

Eigenschappen van Maagd

Dierenriemteken Maagd heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een Maagd kan goed organiseren

Organiseer je een (netwerk)event? Maak dan gebruik van de diensten van een Maagd. Alles zal tot in de puntjes verzorgd zijn en niets wordt aan het toeval overgelaten. Want als een Maagd iets doet, dan doet een Maagd dat goed. Het teken is niet snel tevreden en stelt hoge eisen. Aan zichzelf, maar ook aan de omgeving. En hoewel deze eigenschap zorgt voor fenomenale ervaringen, is het wel belangrijk dat een Maagd niet alleen maar bezig is met organiseren. Genieten van behaalde successen is net zo belangrijk.

2). Een Maagd vind het lastig emoties te tonen

Kil, afstandelijk en gereserveerd; het zijn eigenschappen die al snel aan een Maagd worden toegeschreven. Dat komt doordat een Maagd het liefst de kat uit de boom kijkt. Daarbij vindt een Maagd het makkelijker om over concrete zaken te praten, dan over gevoelens. Echter wil dit niet zeggen dat een Maagd geen gevoel heeft. Integendeel! Het is juist een teken dat liefde toont door er voor anderen te zijn en dingen te regelen, als dat nodig is.

3). Een Maagd maakt zich graag nuttig

Een Maagd praat niet, maar doet liever. Ideaal als er de spreekwoordelijke ‘stront aan de knikker’ is. Want bij problemen schiet een Maagd al snel in de regelmodus. Daar komt bij dat een Maagd niet stopt voordat een probleem is opgelost. Deze instelling zorgt ervoor dat het teken al snel wordt gezien als een praktische doener.


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Weegschaal.

“I find power through routine”


Mooie les tijdens nieuwemaan in Maagd

Structuur en planning zorgen voor een goed begin. Er is nog nooit een huis gebouwd zonder bouwtekening, een film opgenomen zonder draaiboek of een product gelanceerd zonder begroting. Daarom is het goed om voor jezelf een tijdsindeling te maken als je aan een taak begint. Zo kun je focus behouden en je niet laten afleiden door randzaken. Er zijn trouwens fijne structuurplanners te koop die jou helpen bij het plannen van je dag of week. Die van Structuurjunkie of Purpuz of zijn aanraders.


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

07 september: nieuwemaan
13 september: eerste kwartier
21 september: vollemaan
29 september: laatste kwartier

Nieuwemaan in Maagd maankalender

Meer ontdekken?

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over dierenriemteken Maagd, een passend nieuwemaanritueel en manifestatietips. Tijdens vollemaan ontvang je bovendien een speciaal afgestemde meditatie. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down