Nieuwemaan in Leeuw
29 juli 2021 
in Maan
3 min. leestijd

Nieuwemaan in Leeuw

Op zondag 8 augustus staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Leeuw. Een dag die jou letterlijk en figuurlijk en vuur en vlam kan laten staan. Want het is de Leeuw die zichzelf graag in the spotlight zet.

Eigenschappen van Leeuw

Dierenriemteken Leeuw heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een Leeuw heeft behoefte aan aandacht 

In het middelpunt van de belangstelling staan is wat een Leeuw het liefste doet. Het applaus kan niet lang genoeg duren. Ook doen complimenten en erkenning voor zijn (creatieve) talent een Leeuw erg goed. Blijft waardering uit? Of wordt er misbruik gemaakt van de goedheid van het teken? Dan zal een Leeuw zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken schuiven en van zich laten horen door heel hard te gaan brullen.

2). Een Leeuw is een geboren leider

Koning van het dierenrijk; zo wordt een Leeuw genoemd en dat is niet zomaar. Want het is de Leeuw die al snel de leiding op zich neemt. Ook zorgt de charismatische uitstraling ervoor dat een Leeuw een ruimte opvult als hij binnenloopt. In combinatie met zijn grote overredingskracht zorgt dit ervoor dat anderen al snel een Leeuw volgen.

3). Een Leeuw is een echte peoplepleaser

Van nature is een Leeuw een sociaal wezen dat graag in het gezelschap van anderen verkeert. Het teken trekt anderen aan met zijn humor, charme en interessante gesprekken. Vandaar ook dat een Leeuw op een feestje al snel de gangmaker is.


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Leeuw.

“My presence is my power”


Mooie les tijdens nieuwemaan in Leeuw

Helemaal jezelf zijn. Het klinkt zo simpel. En toch is het voor de meesten niet zo eenvoudig. Dat komt doordat het geloof van niet goed genoeg te zijn overheerst. Herken jij dit? Dan doe je er goed aan om jezelf af te vragen wat JIJ goed genoeg vindt. Want in vergelijking met anderen is er altijd wel iets op- of aan te merken. Stop op momenten als deze met social media en ga bij jezelf te rade wie je wilt zijn en niet bij wie je wilt horen. Door de Leeuw in je los te laten en af te wijken, zal je meer levensgeluk ervaren. 


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

08 augustus: nieuwemaan
15 augustus: eerste kwartier
22 augustus: vollemaan
30 augustus: laatste kwartier

Maankalender Leeuw

Leer in je kracht te staan

Overigens breekt op 8 augustus ook het hoogtepunt van de opening van de Leeuwenpoort aan. Deze dag is er om jou in je (creatie)kracht te zetten. Benut dit moment dan ook. En kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over dierenriemteken Leeuw, verdiepingsvragen en voor elk sterrenbeeld een passende affirmatie. En als klap op de vuurpijl is er een offline Moonclass waarin je direct jouw zichtbaarheid kunt benutten. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down