Nieuwemaan in Kreeft
30 juni 2021 
in Maan
3 min. leestijd

Nieuwemaan in Kreeft

Op zaterdag 11 juli staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Kreeft. Van alle tekens is Kreeft het sterkst verbonden met de maan. Het teken wordt daarom binnen astrologie ook wel 'Moonchild' genoemd. Doordat zowel de maan als het teken Kreeft sterk verbonden zijn met de emoties, is deze nieuwemaan een mooi moment om stil te staan bij je verlangens en behoeften.

Eigenschappen van Kreeft

Dierenriemteken Kreeft heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een Kreeft heeft een sterke gevoelswereld

Een Kreeft voelt veel. Heel veel. Prikkels van buitenaf komen allemaal binnen en vaak voelt een Kreeft als er iets met iemand anders aan de hand is. Dit is niet altijd even makkelijk. De emoties van anderen kunnen beïnvloeden hoe een Kreeft zich voelt en zorgen soms voor een unheimisch gevoel. Want welke gevoelens zijn nou echt van de Kreeft zelf?

2). Een Kreeft praat niet openlijk over zijn gevoelens

Hoewel een Kreeft van alles aanvoelt is het niet een teken dat openlijk uitkomt voor zijn gevoelens. Dit komt voort uit onzekerheid en de angst om afgewezen te worden. Iets wat er voor zorgt dat een Kreeft niet altijd duidelijk is in het uitspreken van zijn behoeften en op anderen gereserveerd kan overkomen.

3). Een Kreeft houdt van ‘thuis’

Om zichzelf te beschermen van alle gevoelens van buitenaf kruipt een Kreeft regelmatig terug in zijn eigen schulp. Hier voelt een Kreeft zich veilig en geborgen en kan hij opladen. Daarom doet een Kreeft er ook alles aan om het thuis zo comfortabel en gezellig mogelijk te maken. “Oost west, thuis best” is het motto van een Kreeft. Het is alleen wel op te passen dat een Kreeft niet teveel blijft cocoonen. Want juist door de gevoelens aan de buitenwereld te tonen, ontstaat de diepe vertrouwensband waar een Kreeft naar verlangd.


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Kreeft.

“I love and accept myself as I am”


Mooie les tijdens nieuwemaan in Kreeft

Zeker de wat emotionele types zijn geneigd hun gevoelens met anderen te delen. En ook ik heb wel eens deze behoefte. Echter is het wel belangrijk om te beseffen dat gevoelens niet universeel zijn. Mijn advies is dan ook je te laten inspireren door de kijk die anderen er op na kunnen houden, maar altijd je eigen gevoel te laten leiden. Alleen jij weet wat het beste voor je is. En vind je het lastig om naar je gevoel te luisteren? Mediteren, een lichte vorm van yoga, journallen en wandelen helpen je om in contact te blijven met je eigen gevoel.


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

11 juli: nieuwemaan
17 juli: eerste kwartier
24 juli: vollemaan
31 juli: laatste kwartier

Maankalender Kreeft

Meer ontdekken?

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Doe dan mee met The Moon Academy. Je ontvangt een uitgebreid werkboek met daarin o.a. achtergrondinformatie over dierenriemteken Kreeft, een passend nieuwemaanritueel en manifestatietips. Tijdens vollemaan ontvang je bovendien een speciaal afgestemde meditatie. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je dagelijks leven kunt toepassen. Want juist door open te staan voor het onbekende kom je bijzonder genoeg dichter bij jezelf. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes in je leven ervaren? Laat je dan inspireren door middel van e-books, cursussen, masterclasses, events, blogs, video's en de podcast!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down