Nieuwemaan in Boogschutter
30 november 2021 
in Maan
2 min. leestijd

Nieuwemaan in Boogschutter

Op zaterdag 4 december staat de nieuwemaan in het dierenriemteken Boogschutter. Boogschutterdagen zijn dagen waarop je blijdschap ervaart, en al helemaal als ze (zoals nu) in het weekend vallen.

Eigenschappen van Boogschutter

Dierenriemteken Boogschutter heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Hieronder worden er drie genoemd.

1). Een Boogschutter is vrij optimistisch 

De optimistische kijk op het leven maakt van een Boogschutter een rasoptimist. Problemen worden bestempeld als uitdagingen en die gaat het teken met plezier en enthousiasme tegemoet. Een tikkeltje zelfspot en cynische grappen om de lucht wat te klaren worden hierbij niet uit de weg gegaan. Door deze levenshouding gaat een Boogschutter zeer veerkrachtig om met tegenslagen.

2). Op naar avontuur

Reizen en avontuur stroomt van jongs af aan al door de aderen van een Boogschutter. Het is een teken wat een enorme behoefte heeft om de wijde wereld in te trekken. Om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe plekken te bezoeken en nieuwe ervaringen op te doen.

3). Een Boogschutter heeft altijd een plan B

Gaat iets niets zoals het moet gaan? Schakel dan de hulp in van een Boogschutter. Dit teken heeft namelijk altijd een plan B paraat. Dankzij de positieve mindset weet een Boogschutter voor elk probleem een (creatieve) oplossing te bedenken.


Passende affirmatie

Een affirmatie is een positief geformuleerde zin die je zelfvertrouwen helpt te vergroten. Door deze zin zoveel mogelijk voor jezelf te herhalen gaan je hersenen vanzelf geloven wat ze zien. Onderstaande affirmatie is zeer passend bij nieuwemaan in Schorpioen.

“My life is an adventure and every day I discover new and interesting paths to persue”


Mooie les tijdens nieuwemaan in Boogschutter

Het fabeltje gaat dat het bij mensen met een positieve mindset altijd voor de wind gaat. Dat is niet het geval. Echter geven deze mensen geen ruimte aan negativiteit. Er kan natuurlijk best eens iets anders lopen dan van te voren bedacht. Maar in plaats van hier helemaal in te zwelgen is het raadzamer te kijken naar de les die hieruit te leren valt. Deze positieve blik zorgt voor positieve energie en hiervan is geluk de positieve uitkomst.


Belangrijkste maanfasen

Tijdens een maancyclus doorloopt de maan acht verschillende fasen. Hiervan zijn nieuwemaan, eerste kwartier, vollemaan en laatste kwartier het meest kenmerkend. Noteer deze data in je agenda zodat jij weet wanneer je mag gaan experimenteren, in actie moet komen, los mag laten en mag genieten van je succes- en leermomenten.

04 december: nieuwemaan
11 december: eerste kwartier
19 december: vollemaan
27 december: laatste kwartier

The Moon Academy

Wil je gericht werken met de energie van de maan? Zodat je veel meer vanuit een natuurlijke flow succes kunt aanwenden en tegelijkertijd meer rust ervaart? Neem dan eens een kijkje bij The Moon Academy. Ik leer jou hoe de maan jouw persoonlijke coach kan zijn om het beste uit jezelf te halen. Zo gaf het Marion kracht om een salarisverhoging te vragen (en zelfs meer te krijgen) en hielp het Marjan een gezondere levensstijl aan te meten waardoor ze positiever in het leven staat. Iets wat haar geen windeieren heeft gelegd. Hier lees je meer over The Moon Academy.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je business kunt benutten. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes ervaren? Laat je dan inspireren door middel van blogs, cursussen, masterclasses en de podcast!
Reactie plaatsen