Je hebt van die vrienden die...
11 maart 2021 
3 min. leestijd

Je hebt van die vrienden die...

Mijn ideaalbeeld van vriendschap is lange tijd een BFF geweest. Iemand waarmee ik kon lachen, gieren en brullen. Tegelijkertijd moest het ook iemand zijn waarbij ik terecht kon met mijn (liefdes)verdriet. En dan wilde ook nog dat mijn beste vriendin meteen enthousiast zou reageren als ik weer eens een nieuw idee had. In de loop der jaren heb ik gemerkt dat al deze eigenschappen in één beste vriend of vriendin haast onmogelijk is. Natuurlijk zijn er wel vrienden die heel close zijn, maar toch zie ik verschillen in de vriendschap, en dat kan goed met hun sterrenbeeld te maken hebben. 

Hoe sterrenbeelden handelen in een vriendschap


Vrienden met een luisterend oor

Mijn vrienden die altijd bereid zijn om te luisteren zijn opvallend vaak de vrienden met Stier, Kreeft, Schorpioen of Vissen als sterrenbeeld. De gevoelige en emotionele watertypes Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn heel meegaand, soms huilen ze zelfs mee als ik verdriet heb! En mijn vrienden met sterrenbeeld Stier zijn heel geduldig en laten mij eerst uitpraten, wat op sommige momenten enorm fijn is.


Vrienden die goed advies geven

De filosofische kijk van mijn vrienden met sterrenbeeld Tweelingen, Weegschaal en Waterman is heel fijn om eens op een andere manier naar situaties te kijken. Ze laten mij inzien dat een verhaal twee kanten heeft en dat mijn gedachten niet altijd de waarheid hoeven te zijn. Dat reflecteert de boel altijd enorm. En dan zijn er nog mijn vrienden met Leeuw en Boogschutter als sterrenbeeld. Dit zijn de types die mij altijd opvrolijken en mij met een optimistische kijk tegen mijn problemen aan laten kijken. Ook zijn dit de vrienden die altijd mee op avontuur willen gaan. Niets is te gek!


Vrienden die het probleem al hebben opgelost

Het zal misschien wel de verantwoordelijke inslag zijn van mijn vrienden met sterrenbeeld Steenbok, want vaak nemen zij het probleem dat ik heb uit handen. Iets wat mijn vrienden met sterrenbeeld Ram en Maagd ook doen. De Rammen hebben met hun vurige energie al direct een oplossing paraat. En wachten is er niet bij. Nee meteen nú de dingen doen die gedaan moeten worden om het probleem op te lossen. En mijn Maagdenvrienden kijken praktisch tegen problemen aan. We analyseren samen wat ik nodig heb en als het moet helpen ze mij bij de oplossing.


Hoe ik handel in een vriendschap

Ik ben zelf Maagd als Sterrenbeeld en ik ben niet zo van het ellenlange luisteren. Ik zie ook al vaak een oplossing voor het probleem en kan het dan niet laten om het alleen bij een advies te laten. Want waarom nog langer met iets rond blijven lopen als dingen snel en makkelijk opgelost kunnen worden?! Het komt daarom ook wel eens voor dat mij wordt verweten een tikkeltje gevoelloos te zijn. Iets wat mij voorheen nog wel eens raakte. Maar met de jaren ben ik gaan inzien dat ik niet gevoelloos ben, alleen op een andere manier mijn liefde toon. Dus heb je een probleem en zoek je direct een oplossing: I’m your girl!


Waar herken jij jezelf en je vrienden in?

En hoe zit dat bij jou en jouw vriendschappen? Hoe typeer jij jezelf in een vriendschap? En herken je vrienden met hun sterrenbeeld? Laat het weten in een reactie, want ik ben heel benieuwd. En wil je trouwens meer leren over de eigenschappen van de sterrenbeelden? Dan is mijn Moon Academy misschien wel iets voor jou. In mijn academy leer je de eigenschappen van de sterrenbeelden in je voordeel te benutten. Klinkt dit als muziek in je oren? Klik dan hier.

Over de schrijver
Als expert in praktische spiritualiteit laat De Handcoach zien hoe je spiritualiteit in je business kunt benutten. Wil jij meer innerlijke rust, plezier en succes ervaren? Laat je dan inspireren door middel van blogs, cursussen, masterclasses en de podcast!
Reactie plaatsen