Tips en adviezen om jezelf te ontwikkelen

De Handcoach_Melissa Kamstra

Mijn favorieten

Welk boek raad jij aan om meer te weten te komen over de maanstanden? Waar heb jij je opleiding gevolgd? Met welk programma verstuur jij je e-mails? 


Regelmatig krijg ik vragen waar ik mijn kennis vandaan haal. Vooral boeken zijn erg populair om te weten. Ook krijg ik vaak de vraag welke software ik gebruik om mijn business soepel te laten verlopen.


Daarom heb ik een lijstje met mijn ultieme favorieten gemaakt. Deze boeken, software en samenwerkingspartners hebben mijn leven op een positieve manier veranderd, en anders naar zaken laten kijken. Letterlijk, figuurlijk en alles er tussen in.


Sommige van deze links zijn affiliatelinks. Wanneer jij iets koopt door op deze link te klikken kost het jou niets meer, maar ontvang ik een kleine commissie. Hiermee financier ik mijn vaste grafisch vormgever die de meest gave content op Instagram maakt. Dus mocht je mij nog niet volgen, weet dat mijn Instagramaccount een waar cadeautje is!

Verrijk je leven met deze handige tools

Favoriet boek

Boeken

Wil je meer inspiratie over spiritualiteit of persoonlijke ontwikkeling? Dit zijn mijn meest favoriete boeken.
Lezen


Favoriet software

Software

Behoefte aan structuur in je business? Deze software heeft mij enorm geholpen om processen te automatiseren.

optimaliseren
Favoriet. product

Partners

Samen sta je sterker. Maak kennis met mijn partners en de diensten of producten die ze aanbieden.

samenwerken

Mijn favoriete boeken

Van jongs af aan ben ik fan van de bibliotheek en verslind ik boeken. Thrillers blijven mijn favoriet, maar op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling heb ik zeker een aantal favorieten.


Spirituele boeken

Als het gaat om de maan en astrologie, dan vind ik de boeken van Yasmin Boland echt een aanrader. Haar schrijfstijl is helder en duidelijk. Geen moeilijke taal, maar gewoon waar het om gaat.
Leven met de maan gaat (hoe kan het ook anders) over de maan.
Leven met de sterren gaat over astrologie en met dit boek kun je jouw geboortehoroscoop uitrekenen. Vond ik persoonlijk wel erg ingewikkeld, maar ik leerde wel veel over de betekenis van de verschillende huizen en dierenriemtekens.


Het boek De creatiespiraal van Marinus Knoope mag dan heel oud zijn, in feite is de inhoud actueler dan ooit. Zelf maak ik gebruik van deze wijsheden in combinatie met de cyclus van de maan. Hiermee ga je pas écht manifesteren.


Mijn allereerste aanraking met handlezen was op een workshop van Joyce van Nispen. Iemand die ook een nuchtere kijk op spiritualiteit heeft. Haar prachtig vormgegeven boek Heksen, een handboek voor een magisch leven is een aanrader als je meer over handlezen, numerologie, tarot, de elementen en de maan te weten wilt komen. Laat je niet misleiden door de titel. Het is pinky promise een heel praktisch boek! Mijn opleiding handlezen heb ik gevolgd bij Ellen Duim. What’s in a name! Haar Handleesboek is een fijne kennismaking met handlezen.


Inmiddels heb ik vele boeken over numerologie gelezen en om heel eerlijk te zijn spreken sommige numerologen zich ontzettend tegen. Toch is het boek Numerologie van Editha Wüst mijn favoriet, omdat het voor mijn gevoel het meest bij de oorspronkelijke vorm van numerologie in de buurt komt en daarnaast heel duidelijk en praktisch geschreven is. Het is alleen wel wat prijziger, maar gelukkig is er ook een E-book variant! 


Boeken over persoonlijke ontwikkeling

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel zelfhulpboeken. Ik kan niet zeggen dat er één ultiem boek is dat alles vertelt wat je moet weten. Dat kan ook helemaal niet als je het mij vraagt. Naar mijn idee blijf je, je hele leven lang in ontwikkeling. Hoe dan ook helpen deze boeken jou in ieder geval een handje bij op weg! 


Als het gaat om mindset dan is Jen Sincero daar echt een koningin in. Haar boek You are a badass zal jou gegarandeerd anders naar zaken laten kijken. En lees ook haar boek You are a badass at making money als je jouw kijk op geld wilt veranderen. Grappig feitje! Ooit gaf ik dit boek aan een bevriend onderneemster en het inspireerde haar om vervolgens een waardevolle money mindset cursus te maken.


De boeken van Kelly Weekers zijn ook een fijne tip als het gaat om mindset. In haar boek Happy Life 365 lees je heel duidelijk wat mindset is en wat het doet. Happy Life Hacks is een mooie aanvulling en bevat veel tips om in je dagelijks leven met een positieve bril naar zaken te kijken.


Het boek Miracle morning van Hal Elrod hielp mij een fijn ochtendritueel te ontwikkelen. De meest succesvolle mensen hebben voor zichzelf een vaste ochtendroutine. Wil jij alles uit jezelf én het leven halen? Ontwikkel dit dan ook. 

Mijn favoriete software

In de drie jaar dat ik nu onderneem heb ik tal van programma’s gebruikt. Het ene vond ik wat succesvoller dan het andere. Oftewel, het ene was een blijvertje en de andere deed ik heel snel de deur weer uit. Wil je groeien met je business? Maak dan zeker gebruik van onderstaande software.


Boekhouding via Moneybird

Als ik je één ding mag adviseren dan is het vanaf dag 1 van je onderneming te beginnen met een goede administratie. Ik heb serieus een week gedaan om alles vanuit 2018 kloppend te krijgen. Echt bespaar jezelf dit en schaf een online boekhoudsysteem aan. Ik heb zelf Moneybird en het is zo makkelijk in gebruik. Tijd = geld en hoewel het programma €30,- per maand kost, heb je dit er zo uit verdiend. Wil je het uitproberen? Meld je dan aan via deze link. Dan krijg je de eerste 4! i.p.v. 2 maanden gratis.


Nieuwsbrieven via Mailblue

Voor het versturen van mijn nieuwsbrieven maak ik gebruik van Mailblue. Dit is de Nederlandse variant van Active Campaign. Ik vind het een heel fijn programma, waarmee ik gerichte e-mails kan versturen. De support is ook snel en in het Nederlands. Klik hier voor meer informatie en probeer het eerst 14 dagen gratis uit.


Instagramplanning via Tailwind

Mijn posts op Instagram plan ik via het programma Tailwind. Ik vind dit één van de meest gebruiksvriendelijke programma’s. Sowieso adviseer ik je via een planningstool te werken. Het is stukken efficiënter er één dag per maand of week goed voor te zitten, dan er elke dag mee bezig te zijn. Via deze link krijg je $15 dollar korting op het plus abonnement. Probeer het eerst eens twee weken gratis uit, wedden dat je instantfan wordt:)


Website via Phoenix

Mijn website heb ik zelf gebouwd met de Phoenix software. Het is supermakkelijk in gebruik en ik vind het echt ideaal geen websitebouwer in te hoeven schakelen als ik iets wil wijzigen op mijn site. Daarbij zijn de meest technische snufjes in de software beschikbaar. Wat dacht je van pop-ups als iemand jouw site wil verlaten, een razendsnelle lading van je site op mobiel of een handig SEO-systeem voor een betere vindbaarheid in Google? Klik hier voor meer informatie en probeer de software eens 14 dagen gratis uit.


Hosting via One.com

Mijn website laat ik via One.com hosten en hier zit dan ook een e-mail account bij inbegrepen. De prijs valt mij enorm mee en de klantenservice is snel. Als je jezelf aanmeld via deze link ontvang je €14,- korting op een hostingpakket.


Online leeromgeving via Huddle

Ik bied diverse online cursussen en hiervoor maak ik gebruik van online leeromgeving Huddle. Er zijn meer online leeromgevingen, maar ik heb om twee redenen voor Huddle gekozen. Ten eerste is het een Nederlandstalig bedrijf en vind ik Nederlandstalige ondersteuning gewoon prettig. Ten tweede betaal je een vast tarief per maand of jaar. Dat is veel voordeliger dan betalen per klant (je wilt gaan groeien toch?!). Klik hier voor meer informatie en probeer het eerst 14 dagen gratis uit.


Betaalsysteem via Plug and Pay

De betalingen via mijn website laat ik verlopen via Plug and Pay. Het betalingssysteem kan ik laten ‘werken’ met Mailblue en Moneybird. Als er iemand een bestelling plaatst kan ik aan de achterkant instellen welke e-mail er moet worden verzonden. En dat scheelt echt enorm veel tijd! Ook fijn dat alle betalingen op één overzichtelijk punt in mijn boekhoudsysteem binnenkomen. En mocht ik je nog niet overtuigd hebben: je kunt jouw betalingspagina aanpassen met de door jouw gewenste kleuren en teksten. Klik hier voor meer informatie en probeer het kosteloos 14 dagen gratis uit.


Webinars/masterclasses geven via Webinargeek

Ik geef de meeste masterclasses via  Webinargeek. Dit platform zorgt ervoor dat je op een hele toegankelijke manier aan een grote groep mensen je boodschap kunt overbrengen. Ik vind de software heel gebruiksvriendelijk. Presentaties toevoegen is een fluitje van een cent. Ook kun je interactiviteit inbouwen door quizvragen in te stellen. Upgraden of downgraden van je abonnement gaat trouwens ook heel makkelijk. Start een gratis trial door hier te klikken. 


Canva & Creative Market

Wil je een uiting maken voor social media? Heb je een flyer nodig ter promotie? Of wil je een E-book opmaken? Canva is your friend! In dit online design programma zijn de mogelijkheden ein-de-loos. En het is ook nog eens super gebruiksvriendelijk. Zonder een grafische achtergrond ben je in staat de mooiste creaties op te maken. Hoewel er een gratis variant is, adviseer ik toch voor Canva Pro te gaan. Als je kiest voor een jaarlijkse betaling kost je dat nog geen €100,- en geloof mij; deze kosten heb je binnen no-time terug verdiend! Klik hier om naar Canva te gaan. En extra tip, neem ook eens een kijkje op Creative Market. Hier kun je allerlei templates, lettertypes of illustraties kopen die je weer in Canva kunt uploaden. Zo maak je een compleet eigen huisstijl zonder daar al te veel kosten voor kwijt te zijn. Klik hier om naar Creative Market te gaan.

Mijn favoriete partners 

Door mijn marketingbanen in loondienst en mijn eigen ondernemerschap heb ik een ontzettend groot netwerk opgebouwd. Denk aan vormgevers, fotografen, websitebouwers, social media managers, drukkerijen en nog veel meer. Als jij iemand nodig hebt koppel ik je met liefde aan de juiste persoon. Toch zijn er maar een paar die hun vak écht verstaan en die heb jij nodig om verder te groeien. Hierbij een aantal van mijn favoriete samenwerkingspartners.


Grafische vormgeving

Ruim 1,5 jaar werk ik samen met Jessica Jansen van Studio Contrast. Wat ik heel sterk aan haar vind is niet alleen haar oog voor grafische ondersteuning, maar ook haar strategische blik. Het zal mij niet verbazen als Jessica ooit eens aan het roer van een grote onderneming als art director komt te staan. Tot die tijd zou ik zeker van haar diensten gebruik maken:)! 


Videografie

Zoek je een fijne videograaf die jouw dienst of product prachtig mooi kan uitbeelden in een video? Roos Oosterbroek van D-Raw Studio kan dit als geen ander. Daarnaast is ze ook nog eens gespecialiseerd in high-end interieurfotografie. Ook Roos is iemand die naar grote hoogte zal groeien, haar oog voor detail is ongekend. Zo heeft ze mij niet alleen geholpen met het filmmateriaal dat je ziet op mijn website, ook de productie van mijn Selfcare kaartendeck heeft Roos tot in de puntjes verzorgd. 


Fotografie

Ben je fan van de productfoto's op mijn website? Ze zijn allemaal gemaakt door Fleur Foster-Dingley van Liefs van Fleur. Ik houd van haar lichte stijl en tegelijkertijd rijke en warme productfotografie. Hoewel Fleur nog niet zo lang bezig is, doet haar fotografie niet onder voor producties die je ziet bij Sissy-Boy, Dille&Kamille of Rituals.


Rust en ontspanning

Naast al het harde werken is het rust en ontspanning ook belangrijk. In een ver verleden heb ik ooit eens zelf de Yoga Nidra opleiding bij Eliane Bernhard van House of Deeprelax gevolgd. Het geven was niet zo mijn ding, maar het volgen des te meer. Neem hier een kijkje en probeer de Yoga Nidra sessies eens uit. Ik weet zeker dat je hier veel baat bij gaat hebben! 

arrow_drop_up arrow_drop_down